In het belang van de betrokkenen is samenwerken met collega’s van justitiepartners en zorg/sociaal van groot belang en in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend en eenvoudig.
Acuut onveilig? Dan directe samenwerking tussen politie en Veilig Thuis!
Kinderen, (jong)volwassenen en gezinnen die met geweld te maken krijgen, ondervinden vaak ingewikkelde financiële problemen. Die problemen kunnen op verschillende manieren ontstaan en de gevolgen kunnen verstrekkend zijn.
Stoppen van huiselijk geweld kun je niet als hulpverlener alleen. Je hebt vrijwel altijd verschillende specialismes nodig om het geweld duurzaam te stoppen; jeugd en volwassen ggz, dader en slachtofferhulp. In deze deelsessie bespreken we én ervaar je als deelnemer de valkuilen en pluspunten bij integraal samenwerken, en het belang van bij elkaar brengen van meerdere gezinsperspectieven.
Filomena is er voor alle slachtoffers uit de regio Rotterdam Rijnmond wanneer er sprake is van zeer ernstig, complex geweld, met letsel, zeden in combinatie met huiselijk geweld, psychosociaal trauma of intieme terreur.
JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor en is een tante, buur of sportcoach. Deze zelfgekozen vertrouwenspersoon van de jongere is een luisterend oor en adviseur voor jongere, ouders en hulpverleners.
Hoe kom je, wanneer de directe veiligheid hersteld is, op een laagdrempelige manier in gesprek over risicofactoren voor huiselijk geweld en kindermishandeling? En hoe maak je dan vervolgens een hulpverleningsplan zodat onderliggende problemen niet meer (of veel minder) voor nieuwe onveiligheid kunnen zorgen?