Contact|

Jaarcongres Huiselijk Geweld


23 november 2023 | De Reehorst Ede

6. Met JIM erbij zit iedereen er anders bij

JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor en is een tante, buur of sportcoach. Deze zelfgekozen vertrouwenspersoon van de jongere is een luisterend oor en adviseur voor jongere, ouders en hulpverleners.


Hoe werkt dit in de praktijk waar veiligheid op het spel staat? Aan de hand van casuïstiek uit Amsterdam en Nijmegen zullen we de hobbels en successen delen die Wendy en Femke in hun praktijk zijn tegengekomen in de samenwerking met een JIM.  Aan de hand van de praktijk en jullie vragen zal Suzanne wat uitleg geven over het systeem theoretisch kader rondom de samenwerking met een JIM.

Leerdoelen
Innovatie in de jeugdzorg is broodnodig. Niet de expertise of het probleem staat centraal, maar juist WIE er al is, WIE al vertrouwd wordt. Professionals die met JIM samenwerken, zijn heel enthousiast over wat deze andere focus voor dynamiek met zich meebrengt in hun praktijk. Wanneer er twijfels over de veiligheid van een kind zijn, wordt de samenwerking met een JIM door professionals nog te weinig als helpend ervaren. Wij willen laten zien dat het echt kan, en werkt. 

 

Femke Bezuijen, gezinsmaatschappelijk werker Blijvend Veilig Amsterdam
Wendy Meulepas, gezinsbehandelaar InVerbindingsTeam Rijk van Nijmegen (vanuit Pluryn)
Suzanne de Ruig, systeemtherapeut & promovenda JIMwerkt